Grab the widget  IWeb Gator

Sabtu, 25 September 2010

HILANG KUASA MELAYU JIKA PEMBANGKANG PEMERINTAH


Assalamualaikum kepada pembaca sekalian. Kenyataan Dr Mahathir Dalam Utusan Malaysia Pada hari ini amat disokong sekali oleh saya, yang mana dia mengatakan Melayu akan hilang kuasa jika Pembangkang Memerintah di Malaysia. Dia memberikan contoh Negeri Perak masa Ds Nizar jadi MB. Apa yang dia nak marah sangat pun tak tahu. Sampai Utusan Meloya pun letak tajuk utama akhbarnya.
Kenyataannya memang betul iaitu Melayu hilang kuasa, tapi tambahan sikit ialah Melayu UMNO akan hilang kuasa jika Pembangkang Perintah malaysia kerana mereka tak boleh lagi nak mengaut keuntungan sepertimana biasa yang mereka lakukan ketika memerintah. Macam mana ADUN boleh buat rumah yang berjuta ringgit, Lebih 500 Ribu ringgit. Mana datangnya duit kalau tak gunakan kuasa untuk mengambil segala macam projek dan khazanah yang ada. Bukan setakat itu saja, mereka turut mengagihkan kekayaan tersebut kepada anak dan cucu mereka. Apa yang Orang KDAS 3 dapat? Sama-samalah kita pikirkan..Kita nak buat rumah 100 ribu pun susah tetapi ADUN kita boleh buat rumah sampai Berjuta Ringgit.
Adakah ini yang dikatakan Rakyat didahalukan? Sudah pasti tiadak dan yang betulnya ialah Kroni dan poket diutamakan. Rakyat dikampung-kampung hanya dapat lebihan-lebihan dari apa yang mereka kaut sahaja. kalau ada lagi sekupang dari Penduduk Kampung ini yang sayangkan UMNO marilah kita sama-sama hijrah tinggalkan UMNO sekarang.
Pelbagai masalah gejala sosial yang berlaku diMalaysia, apakah jalan penyelesaian yang Umno gunakan? Adakah ianya berkesan dan dapat mengurang gejala Sosial ini sekurang-kurangnya. Rasanya gejala Sosial semakin bertambah dari hari kehari. Yang paling ketara ialah Gejala Pembuangan Bayi yang hangat diperkatakan Oleh seluruh rakyat di Malaysia ketika ini. Adakah kita mengharapkan Umno mampu membuat perubahan ini? Rasanya tak mampu untuk mereka melakukannya tanpa mendapat pertolongan dari Allah. Selagi tak ada pengcegahan dari Allah, selagi inilah masalah tak akan selesai. Cara penyelesaian yang terbaik ialah melaksanakan Hukum-Hukum Allah (HUDUD). Sepertimana yang di Khutbahkan oleh Ustaz Kazim pada Jumaat tengahari tadi.
Kalau Ustaz Pas yang cakap pasal Hudud, Umno kata ini HUDUD Pas. Tapi bila Ustaz Kazim yang cakap depa nak kata apa? Apakah nak kata ini HUDUD Ustaz Kazim, sedangkan ayat yang Ustaz Kazim baca sama dengan ayat Al Quran yang Ustaz-Ustaz pas baca dari dulu hingga sekarang. Saya rasa semua Ahli dan penyokong Umno kena tanya Mufti pasal HUDUD nie sebab Uztaz Kazim selalu sebut pasal HUDUD. Tanya lah Mufti tu sekali macam mana hukum bagi orang yang tahu tentang kebenaran dan keadilan Islam tetapi tak mahu mengikutinya hanya semata-mata kerana nak jaga pangkat dan kedudukan.
Satu persoalan yang ingin dilontarkan kepada semua pembaca blog ini ialah apakah perasaan kita jika bayi yang dibuang itu adalah cucu atau anak kita? Dan apa perasaan kita jika yang mati dibunuh itu adalah Anak atau saudara atau emak dan ayah kita. Tak kan kita cuma nak peluk tubuh dan menyatakan ala dia bukan keluarga kita... Mana kita nak tahu satu hari nanti mungkin jadi pada keluarga kita.
Marilah kita sama-sama berfikir dan membuat perubahan dalam PRU 13 nanti untuk sama-sama kita daulatkan Undang-undang Islam di atas muka bumi nie..Semoga memberi sedikit pengajaran kepada kita semua, Insyaallah. Wassalamualaikum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan